Ένας από τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείτε

EMAIL

gialos@gialos.gr

Τηλεφωνηστε

6932 367 376

Τοποθεσία

Μονεμβασιά, η Καστρούπολη

Ο παραδοσιακός Ξενώνας Γουλάς βρίσκεται σε ιδανικό σημείο μέσα στο κάστρο, μόλις 3 λεπτά από την είσοδό του και 1 λεπτό από την κεντρική πλατεία.

Παραδοσιακός Ξενώνας Γουλάς βρίσκεται στη μεσαιωνική πόλη της Μονεμβασιάς, μέσα στο κάστρο. Η ονομασία της προκύπτει από τη σύνθεση των δύο λέξεων «Μόνη Έμβασις», υποδηλώνει τη «Μοναδική Είσοδο», το μοναδικό δηλαδή σημείο απ’ όπου θα μπείτε στη Καστροπολιτεία. Μονεμβάσια ή Μονοβάσια για τους ντόπιους, Μαλβουαζὶ για τους Φράγκους και Μαλμζύ κατά τους Άγγλους.

Η Μονεμβασιά είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Μνημεία και εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτα στο Κάστρο ενώ μια σημαντική αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στο Παλιό Τζαμί στην Πλατεία του Ελκομένου Χριστού.

Από τη Μονεμβασιά έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή και να γνωρίσετε όμορφους τόπους, όπως τον Γέρακα, το Κυπαρίσσι, τα σπήλαια του Διρού, την Ελαφόνητο, τον Μυστρά, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας.

Monemvasia
Monemvasia
Monemvasia
Monemvasia
Monemvasia